Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Γνωριμία με τον πιο κοντό άντρα του κόσμου


Όπως λένε οι γονείς του Νίνο, οι γιατροί δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί είναι τόσο μικροκαμωμένος.


Γνωριμία με τον πιο κοντό άντρα του κόσμου




Είναι 24 χρόνων και δεν διαφέρει σε τίποτα από τους νέους της ηλικίας του: του αρέσει να χορεύει ρέγκετον, ονειρεύεται να αποκτήσει το δικό του αυτοκίνητο -ιδανικά μια Mercedes- και θέλει να ταξιδέψει σ' όλο τον κόσμο. Η μόνη διαφορά είναι το μέγεθος του, αφού φτάνει μόλις τα 70 εκατοστά και ζυγίζει 10 κιλά.



Ο κολομβιανός Έντουαρντ Νίνο Χερνάντες (Edward Nino Hernandez) -που βλέπουμε στη φωτογραφία έξω από το σπίτι του στην Μπογκοτά παρέα με τον 11χρονο αδελφό του- κατοχύρωσε το παγκόσμιο ρεκόρ ως ο πιο κοντός άνθρωπος του κόσμου και θα μπει στο βιβλίο Γκίνες του 2011.


"Δεν έχει μεγαλώσει από την εποχή που ήταν 2 ετών", εξηγεί η μητέρα του Νοέμι για το μεγαλύτερο από τα πέντε παιδιά της που βρίσκονται ακόμη στη ζωή.


Προκάτοχος του ίδιου ρεκόρ ήταν οκινέζος Χε Πινγπινγκ (He Pingping), ο οποίος ήταν 4 εκατοστά ψηλότερος και πέθανε στις 13 του περασμένου Μαρτίου, πριν ανακαλύψουν τον Νίνο οι υπεύθυνοι των ρεκόρ Γκίνες.
Ο Νίνο με τη μητέρα του.
Ο Νίνο με τη μητέρα του.


Αλλά και πάλι το ρεκόρ του Νίνο δεν πρόκειται να διαρκέσει πολύ καθώς στις 14 Οκτωβρίου ο Καγκέντρα Τάπα Μαγκάρ (Khagendra Thapa Magar) από το Νεπάλ, που μέχρι στιγμής είναι ο πιο κοντός έφηβος του κόσμου με ύψος 56 εκατοστά,θα κλείσει τα 18 και θ' του αρπάξει τα πρωτεία.


Όπως λένε οι γονείς του Νίνο, οι γιατροί δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί είναι τόσο μικροκαμωμένος. "Δεν μας έδωσαν ποτέ γνωμάτευση", αποκάλυψε στο Associated Press η κυρία Χερνάντες από το λιτό διαμέρισμα της στην Μπόσα, μια υποβαθμισμένη περιοχή της Μπογκοτά.
Ο Νίνο χορεύει για τους πελάτες ενός πολυκαταστήματος της Μπογκοτά.
Ο Νίνο χορεύει για τους πελάτες ενός πολυκαταστήματος της Μπογκοτά.


Κατά τη γέννηση του, ο Νίνο ζύγιζε 1,5 κιλό και είχε ύψος 38 εκατοστά. Οι γιατροί του Εθνικού Πανεπιστημίου τον μελετούσαν μέχρι τα τρία του, αλλά μετά έχασαν το ενδιαφέρον τους. Το 1992, η κυρία Χερνάντες και ο σύζυγός της που εργάζεται ως φρουρός ασφαλείας, είχαν χάσει μια κόρη που ήταν εξίσου μικροκαμωμένη, αλλά δεν πρόλαβε να χρονίσει.


Το μικρότερο παιδί τους, ο 11χρονος Μιγκέλ-Άνχελ, έχει ύψος 93 εκατοστά και μοιάζει πολύ στον Νίνο. Τα άλλα τρία αδέλφια τους, όλα αγόρια, έχουν φυσιολογικό ύψος και πιο αρμονική εμφάνιση.

Ο Νίνο ποζάρει με το αντίτυπο του βιβλίου Γκίνες 2011, που κατοχυρώνει το ρεκόρ του ως του πιο κοντού άντρα του κόσμου.
Ο Νίνο ποζάρει με το αντίτυπο του βιβλίου Γκίνες 2011, που κατοχυρώνει το ρεκόρ του ως του πιο κοντού άντρα του κόσμου.

"Είμαι ευτυχισμένος γιατί είμαι μοναδικός", λέει ο Νίνο, παρότι υποφέρει από καταρράκτη και στα δύο μάτια και χρειάζεται επειγόντως να υποβληθεί σε επέμβαση, αλλά η οικογένεια του δεν έχει τα απαραίτητα χρήματα.


"Δεν βλέπει καλά. Δεν μπορεί να διαβάσει", λέει η μητέρα του. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τα μάτια του δακρύζουν και παίζει νευρικά με κορδόνια των παπουτσιών του.


Εκτός από την όραση, δεν αντιμετωπίζει άλλα θέματα υγείας. Είναι πανέξυπνος και γελάει εύκολα, αν και κάποιες φορές είναι δύσκολο να κατανοήσεις τον υψηλό τόνο της φωνής του και τον στρυφνό γραφικό του χαρακτήρα, κάτι που τον ανάγκασε να επαναλάβει αρκετές τάξεις στο σχολείοπριν το εγκαταλείψει στην Β' γυμνασίου.


Παράλληλα, ο ίδιος είναι πολύ κοινωνικός, διασκεδάζει πολύ με το ντόμινο και τη ντάμα και του αρέσει να ταξιδεύει παρότι δεν έχει βγει ποτέ από τα σύνορα της χώρας του.


"Το μόνο που τον μελαγχολεί είναι να μένει κλεισμένος στο σπίτι", συνεχίζει η μητέρα του, ενώ ο Νίνο φυλλομετράει ένα αντίτυπο του βιβλίου "Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες 2011" που θα κυκλοφορήσει στα μέσα του μήνα, σταματώντας στη φωτογραφία της πιο κοντής γυναίκας του κόσμου, μιας Ινδής, η οποία όμως τον αφήνει αδιάφορο.


Όπως λέει ο ίδιος έχει βρει ήδη το κορίτσι του, την 18χρονη Φάνι που έχει ύψος 1,5 μέτρο. Παράλληλα κερδίζει τα δικά του χρήματα χορεύοντας σε πολυκαταστήματα, ενώ παίζει και σε μια ταινία, υποδυόμενος έναν μικροσκοπικό έμπορο ναρκωτικών (Κολομβία είναι αυτή...), ο οποίος όμως δεν επιβιώνει μέχρι το φινάλε.


Παρόλα αυτά η προοπτική της υποκριτικής του αρέσει πολύ, μαζί με την ιδέα να βρίσκεται στα φώτα της δημοσιότητας, αν και δεν έχει συνηθίσει εντελώς στο να τον παίρνουν φωτογραφίες.


"Το χειρότερο μου είναι ότι όλοι θέλουν πάντα να με αγγίζουν και να με σηκώνουν στον αέρα", ομολογεί, παρότι καταλαβαίνει ότι το να είσαι ο κοντύτερος άντρας στον κόσμο έχει και τα αρνητικά του.
ΠΗΓΗ:  http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου