Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Οκτάδυμα γέννησε Αμερικανίδα

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία αλλά οκτώ μωρά έφερε στη ζωή μια Αμερικανίδα, η οποία αποτελεί τη δεύτερη τέτοια περίπτωση στις ΗΠΑ. Τα έξι αγοράκια και τα δύο κοριτσάκια φαίνονται να είναι καλά στην υγεία τους.

Τα βρέφη γεννήθηκαν πρόωρα με καισαρική και ζυγίζουν από 820 έως 1.540 γραμμάρια. «Χαιρόμαστε πολύ που ανακοινώνουμε ότι τα οκτώ νεογέννητα βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση και πηγαίνουν αρκετά καλά» δήλωσε η γυναικολόγος-μαιευτήρας Κάρεν Μαπλς του νοσοκομείου του Μπελφλάουερ, 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του κέντρου του Λος Άντζελες. Η ίδια έσπευσε να προσθέσει ότι «οι πρώτες 72 ώρες είναι πολύ κρίσιμες».

Ο συνάδελφός της, Χάρολντ Χένρι, είπε ότι ο τοκετός, που έγινε με καισαρική τομή, εξελίχθηκε ομαλά. Η μητέρα ήταν ξύπνια καθ’ όλη τη διάρκεια και μπόρεσε να δει τα παιδιά της. Όλα τους «έκλαψαν και αντιδρούσαν στα ερεθίσματα» πρόσθεσε.

Η μητέρας τους προτίμησε να κρατήσει την ανωνυμία της, ενώ ζήτησε να διαρρεύσουν λίγες πληροφορίες για τον τοκετό. Στις ΗΠΑ έχει καταγραφεί τουλάχιστον άλλη μία περίπτωση γέννησης οκτάδυμων το 1998, στο Τέξας. Από αυτά, επέζησαν τα επτά. Το όγδοο πέθανε μια εβδομάδα μετά τη γέννησή του.

ΑΠΟ : otherside.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου