Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Πως μαθαίνουμε στο παιδί την καθημερινή υγιεινή και περιποίηση



Οι γονείς  αρκετές φορές αναρωτιούνται  πια είναι η καλύτερη ηλικία για να αρχίσει να μαθαίνει το παιδί τους να πλένεται μόνο του και να αρχίσει να ντύνεται μόνο του με μικρή μόνο βοήθεια από τους ίδιους. Μετά την ηλικία των δεκαπέντε με δεκαέξι μηνών τότε που αρχίζει να είναι πιο ανεξάρτητο κινητικά και του αρέσει να μιμείται τους ενήλικες είναι μια καλή περίοδος για να αρχίσει αυτού του είδους η διαπαιδαγώγηση.
  • Στην αρχή μετά το πρωινό ξύπνημα καλό είναι να το πηγαίνετε στο μπάνιο και να του δείχνετε πώς να πλένει τα χεράκια του ,το πρόσωπο και τα δόντια του. Είναι αυτονόητο ότι στην αρχή δεν θα τα καταφέρνει μόνο του  αλλά μόνο με τη δική σας βοήθεια. Και φυσικά όταν τελειώνει πάντα το επαινείτε γιατί είναι καθαρό και περιποιημένο.
  • Δείξτε του πώς να χτενίζει τα μαλλάκια του.
  • Το μεσημέρι πριν το φαγητό θα πρέπει να πλένει τα χέρια του.
  • Κάθε φορά μετά από τη χρήση της τουαλέτας θα πρέπει να πλένει τα χέρια του.
  • Τέλος το βράδυ πριν τον ύπνο μαθαίνει να πλένει τα χέρια,  το πρόσωπο, τα δόντια και να αλλάζει πάνα ή  βρακάκι.
Για να στεφτεί με μεγαλύτερη επιτυχία η προσπάθειά σας καλό θα ήταν να βλέπει το παιδί και εσάς τους ίδιους να κάνετε αυτό που προσπαθείτε να του μάθετε. Πολλές φορές όταν το παιδί σας είναι κουρασμένο και δυσανασχετεί και δεν θέλει να πλυθεί μην το μαλώσετε αλλά βοηθείστε το να τελειώσει  όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την διαδικασία αυτήν.

ΑΠΟ: http://www.mammycool.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου