Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Σκύλος δάγκωσε μικρό παιδί στο Ηράκλειο

Σκύλος δάγκωσε μικρό παιδί στο ΗράκλειοΈνας σκύλος δάγκωσε ένα μικρό παιδί στην περιοχή του Κατσαμπά, προκαλώντας τα έντονα παράπονα των κατοίκων της περιοχής για το πλήθος των αδέσποτων ζώων που κυκλοφορούν στους δρόμους του Ηρακλείου.

Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό που έρχεται να προστεθεί στα πολλά που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες, τόσο στο κέντρο, όσο και στις συνοικίες της πόλης.

Δεν έχουν περάσει εξάλλου πολλές ημέρες, όπου ένας σκύλος δάγκωσε στη λεωφόρο Δικαιοσύνης ουκ ολίγους ανυποψίαστους δικυκλιστές, προκαλώντας τους τραύματα στα πόδια.

Περιστατικά τα οποία, έρχονται να αναδείξουν για μια ακόμη φορά την έλλειψη μιας σωστής πολιτικής απέναντι στο ευαίσθητο θέμα των αδέσποτων ζώων και ό,τι γίνεται είναι αποτέλεσμα κυρίως της προσπάθειας εθελοντών.

Κέντρο φροντίδας: Είναι χαρακτηριστικό ότι το κυνοκομείο του δήμου, σύμφωνα με καταγγελία των μελών της Ζωόφιλης Δράσης και της προέδρου κ. Ελένης Ανδρουλάκη, είναι ακόμη ημιτελές, με την κατασκευή του να έχει καθυστερήσει και να υπάρχει κίνδυνος για να χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Το κυνοκομείο ήδη λειτουργεί, μόνο όμως ως χώρος φιλοξενίας για λίγα σκυλιά, αφού δεν υπάρχει εκεί ιατρείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα κάθε σκύλο που μαζεύει η αρμόδια υπηρεσία του δήμου, στειρώνεται και εμβολιάζεται σε ιδιωτικό κτηνιατρείο και έπειτα φιλοξενείται στο υπό κατασκευή κυνοκομείο, εφόσον φυσικά υπάρχει διαθέσιμος χώρος.

ΑΠΟ: http://www.adespoto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου